A technikáról kicsit részletesebben

2017. április 20.

A fotózáshoz használt felszerelést folyamatosan frissítem, minden eszköz alapos kiválasztás után kerül a táskába. Objektívjeim szinte kivétel nélkül fix gyújtótávolságúak és nagy fényerejű, professzionális felhasználásra szánt eszközök.

Fények

Vakut csak a legszükségesebb esetben használok. Amennyiben mindenképp szükséges a használni, azt úgy teszem annak direkt fénye a legkevésbé se látszódjon a felvételeken. Szeretem a természetes fényeknél a spontán becsillanásokat, az ellenfényt. A naplemente előtti aranyszínt, a naplemente utáni pasztell színeket. Az alacsony szögű direkt fényeket, vagy a téli-tavaszi fátyolfelhőn átszűrt napfényt.

A kreatív fotózások helyszínein a fotózások előtt lehetőleg minden alkalommal terepszemlét tartok, a majdani fények irányának figyelembe vételével.

Utómunka

Az utómunkálatok nálam hasonló fontosságúak, mint maga a fényképezés. A nyers (úgy formátumban, mint kinézetben) képek ekkor nyerik el végső hangulatukat. Ezt a hangulatot gondosan hangolt beállításoknak köszönhetik.

Minden munkánál egyedileg történik az utómunka stílusának finomhangolása saját intuíciók, megélt élmények és tapasztalt hangulatok alapján. Az esküvői fotó stílus jellegzetes, ám folyamatos fejlesztés alatt áll.