Fotók természetesen Menü
Mitter Balázs, fotográfus 10 éve a szakmában uh.osonimul@szalab +36 30 321 3041
Kérek ajánlatot Visszahívást kérek

Országszerte
és határon túl is!

Esküvői fotó

Mikor elhatároztam, hogy megírom a weboldal szövegeit, úgy döntöttem, hogy elvonulok hozzá egy kicsit lelassulni. Fontosnak tartom, hogy kellő átérzéssel tudjak arról írni, miért és mi fontos nekem egy esküvői fotózásban.

Néhány perc séta után elkezdtem könnyedséget érezni, és azon kaptam magam, hogy mosolygok és felszabadulok.

Kint voltam a természetben.

Ezt a felszabadult és könnyed érzést szeretem látni a párok fotózásakor.
Úgy gondolom, hogy a természetben töltött idő alatt a legtöbb ember megkönnyebbül kicsit. A fotózkodások helyszíneit emiatt igyekszem általában természeti környezetbe szervezni.

Nagyon fontosnak tartok minden apró rezdülést viszontláttatni a képeken. Teljesen mindegy, hogy szolíd harmóniában éltek egymás mellett, vagy impulzív dinamikában: az én fő feladatom ezt a hangulatot a legérzékenyebben visszaadni azon a napon, ami életetek egyik legfontosabbika.

Ezen érzelmek megélése számomra egybetartozik egy vizuális zajoktól mentes természeti környezettel.

A kreatív fotózás ezért általában egy kellemes sétához hasonlít. Ahogy közös életetek is egy utazás, úgy ez a kis séta is ennek egy szeletkéje. Felelősséggel tartozom érte, cserébe a bizalomért, amivel közel engedtek magatokhoz. Szeretek egy kicsit mindenkit megismerni, részese lenni az érzéseiteknek. Ez az, ami folyamatos inspirációt jelent minden munka során.

A fotózás során minden esetben elkerülöm a mesterkélt beállításokat, sőt, általában bármiféle beállítást. A sorozat rólatok szól. Az én feladatom a kettőtök közötti érzelmek visszaadása beleszőve a saját tudásomat, stílusjegyeimet, melyeket folyamatosan tökéletesítek, finomítok.

Mivel a nagy nap ennél lényegesen több fényképeznivalót tartogat általában, ezért ezekről is szeretnék szót ejteni.

Az események fotózása leginkább riporteri feladat. Gyorsaságot igényel, állandó készenlétet, alkalmazkodást. Vissza kell adni az esemény hangulatát egyszerre hitelesen és a saját stílusjegyek kellő ötvözésével. Munkáim során a hangulat és a pillanatok visszaadása kiemelt fontosságú az események fényképezésekor is. Ezért amellett, hogy követem a fontos pillanatokat, törekszem azok érzelmekben gazdag visszaadására.

Szeretem, mikor rám is hatással van az esemény és ismeretlen ismerősként részesévé válok.

Szeretem az átélt érzelmeket, az őszinteséget, a megható pillanatokat, egymás szemébe nézést. A spontaneiást, az újszerű megoldásokat, a nevetést.

Szeretek atmoszférát teremteni a képekkel, ezért szeretem, ha a dekoráció és az esemény is kellő letisztultsággal, stílussal rendelkezik.

Mindezek mellett rugalmas vagyok, alkalmazkodó és az események folyásába nem avatkozom bele, de ott vagyok minden fontos pillanatnál.

A fotózások során csak a legszükségesebb esetben használok vakut. Legtöbbször a meglévő természetes fények optimális kihasználására törekszem, ami túlmutat azon, hogy "látszódjon" a téma.

További esküvői tippek, ötletek tőlem

Az elkészült munkát egyedi pendrive-on adom át, melyhez saját magam által szerkesztett fotókönyv is készül a legjobb képekből. A pendrive kiváló minőségű, a gyártója élettartam garanciát vállal rá. A fotókönyv lapjai matt levilágított fotópapírok, melyek keményfedeles borítót és kötött gerincet kapnak.

Ezen felül minden megrendelés mellé jár egy webes galéria is, így rokonaitoknak, barátaitoknak elegendő egy linket küldeni, hogy megosszátok velük közös élményeiteket.

Slideshow, köszönőkártya opcionálisan rendelhető megegyezés szerint.

Egyedi megbeszélés alapján rendelhető nyomtatott fotó ú.n. Giclée technológiával, mely jelenleg a tintasugaras képnyomatatás csúcsát jelenti.

A technikai részletekről bővebben...

Lejjebb görgetve láthattok néhány részletet a munkáimból.

Utazzatok el velük ti is egy kicsit, és ha szeretnétek meghívni a saját utatok egy napnyi töredékére, akkor keressetek bizalommal! :)

Mitter Balázs
uh.osonimul@szalab
+36 30 321 3041

Évi & Tamás

Októberi színek és fények, Duna-part. Minden adott volt, hogy jó képek születhessenek. Remek élmény volt.

őszi esküvő Tovább a sorzathoz

Szilvi & Gergő

Szilvi és Gergő fotózása igazi téli esküvői téma lett változatos fényviszonyokkal, megnyerő színekkel és bőséges hideggel.

téli esküvő További fotók a sorozatból

Zsuzsi & Roland

Zsuzsiék sorozata több szempontból is különleges. Engem ért a megtiszteltetés, hogy elvittek magukkal a Magas-Tátrába Zakopanéba, hogy egy sorozatot készítsek róluk. Nekik ez a kedvenc helyük már évek óta. Ők is elfogadták, hogy a hegyi környezetben gyorsan változik az idő és sokszor esős.

Végül tényleg esett egész nap. De mi azért kimentünk elázni és élvezni a természetet, ami maradéktalanul sikerült is. Ha arra jártok, egyetek füstölt sajtot lekvárral, helyi specialitás, isteni. :)

DSC_8761 9080-9180

Tetszik? További fotók a sorozatból:
Zsuzsi & Roland esküvői fotói

Juci & Viktor

Mennyi nevetés... Igazán érzelemgazdag nap volt. Juci idősek otthonában dolgozik, így a készülődés után tettünk ott egy megható látogatást. Imádják ott őt. A kreatív anyag kedvéért a nyergesújfalui Sánc-hegyet és a Gerecse lábánál lévő tájat látogattuk meg. A lagzi a helyi Németh Pince mediterrán hangulatú épületében volt, ahol este meglepetés is várta a párt...

DSC_8371 DSC_8257 esküvői fotó nyergesújfalu luminoso

Tetszik? Nézd meg a többit is:
Juci és Viktor esküvői fotói

Vera & Ádám

Vera nagybörzsönyi származású, így nem is volt kérdéses, hogy itt legyen az esküvő és a fotózkodás is. Hőségriadó volt, de megbírkóztunk vele. Miután elkészült Vera gyönyörű sminkje és frizurája, belefeledkezve a vörös hajszínébe, már nagyon vártam, hogy természeti környezetbe kerüljünk.

DSC_6660 DSC_6777 DSC_6951

Tetszik? Van még tovább is... :)
Vera és Ádám esküvői fotói

Judit & Barnabás

Különös meghittséget éreztem a fotózás alatt, mert Juditékkal olyan helyeket néztünk meg, ami neki különösen fontos volt. Így kerültünk a csolnoki aprócska pincesorra és így jutottunk el a nagyszülők kis műhelyébe és pincéjébe. Barnabás pedig zenész, így előkerült a brácsa is. Nagyszerű élmény volt, jó rá visszagondolni.

DSC_5026k1000 DSC_5048k1000 DSC_5151k1000

Ha kedvet kaptál a további képekhez is, akkor...
Judit és Barnabás sorozata

Dóri & Marci

Dóriék remek hangulatú esküvője a Normafán volt. Egy csillebérci tábori kisházban készülődtek az alkalomra a barátaikkal. Ez meg is adta azt a bensőséges hangulatot és könnyedséget, amiket annyira szeretek visszaadni a fotóimmal.

dsc_2191 dsc_2147 2122-2425_1000

Kattints a további fotókhoz! :)
Dóri és Marci esküvői fotói

Gréta & Tomi

Tomival régebben sokat teniszeztünk együtt, ő azóta is komolyan űzi a sportot, így sejtettem, hogy ez majd valahogy megjelenik a sorozatban. Így is lett. :) Duna mellett laknak Grétával, nekik fontos az a környék, így egy szép ártéri erdőrészt találtam a fotózáshoz. Nagyot mentek a buliban is mindketten.

DSC_4393 DSC_4109 DSC_4261

Nézd meg a sorozat többi képét is!
Gréta és Tomi fotói